Călătorind în lumea muzicii dance: Cele mai bune festivaluri

miami-gallery-2019-32-1600x1066

Descoperă cele mai bune festivaluri de muzică dance de pe fiecare continent, de la Tomorrowland în Europa la Ultra South Africa.

Festivalurile de muzică dance reprezintă unele dintre cele mai vibrante și captivante experiențe din ziua de astăzi. Festivalurile au evoluat mult în ultimii treizeci de ani. Pe plan mondial, piața festivalurilor de muzică are o predicție de expansiune pentru 2028 la aproximativ 850 de miliarde de dolari.


Europa: Tomorrowland, Belgia.
Tomorrowland, situat în Boom, Belgia, este poate cel mai cunoscut festival de muzică electronică din lume. Începând cu anul 2005, Tomorrowland a devenit rapid un etalon pentru festivalurile de muzică dance. Pentru anul acesta, biletele sunt sold out, vânzându-se în câteva minute în fiecare an. Acest lucru reflectă popularitatea și dorința de a participa la acest festival, considerat de mulți ca fiind o destinație de vis pentru iubitorii de muzică dance.
Tomorrowland are un impact global semnificativ, având deviza: „Live Today, Love Tomorrow, Unite Forever”. În 2023, Tomorrowland a avut o ediție specială în Brazilia, aducând atmosfera magică a festivalului pe un alt continent. Pe lângă edițiile de vară, Tomorrowland organizează și ediții de iarnă, cunoscute sub numele de Tomorrowland Winter. Acestea au loc în Alpii Francezi, oferind participanților o combinație unică de muzică electronică și peisaje montane spectaculoase.


America de Nord: Electric Daisy Carnival (EDC), SUA
Electric Daisy Carnival (EDC) a început de la o simplă petrecere într-un depozit din Los Angeles în 1997, transformându-se în unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică din lume. Desfășurat anual în Las Vegas, sau așa numitul Sin City, și organizat de Insomniac Events, EDC și-a consolidat statutul nu doar ca un festival, ci ca un fenomen cultural în cadrul comunității de muzică dance din SUA.
La EDC, muzica și designul scenelor sunt fără egal. Festivalul se laudă cu opt scene principale și încă douăzeci de scene mai mici, expunând o gamă largă de genuri muzicale, de la house și techno până la drum and bass, hardcore, trance, dubstep și chiar trap.
Planificarea logistică a festivalului pune accentul pe confortul și siguranța participanților. Cu stații care oferă apă gratuită în tot locul, EDC asigură că participanții săi pot rămâne hidratați în căldura deșertului. În plus, politica EDC de restricție de vârstă, care necesită ca participanții să aibă 18 ani sau mai mult, cu sau fără un însoțitor.
Una dintre caracteristicile definitorii ale EDC este angajamentul său față de motto-ul PLUR: abreviere pentru Pace, Love, Unity, Respect. Această mantra subliniază spiritul inclusiv al festivalului. EDC este celebrat nu doar pentru muzica sa, ci și ca un spațiu sigur pentru toate comunitățile, religiile și etniile.
A fost clasat înalt în Top 100 Festivale de DJ Mag, ocupând pozițiile 3 și 4 în 2022 și 2023. Fapt care reflectă nu doar popularitatea, ci și reputația în industrie. Este bine cunoscut și ca un loc instagramabil, deci potrivit pentru content creators.


America de Sud: Ultra Music Festival, Buenos Aires
Ultra Buenos Aires este doar o parte dintr-un brand global. Început în 2012, festivalul a crescut rapid, devenind un punct de referință pe scena muzicală latino-americană. Accentul în aceste festivaluri este pus pe muzică și pe artisștii din line-up și mai puțin pe experiența „magică" adesea asociată cu alte festivaluri.
Un alt aspect notabil al Ultra Buenos Aires este faptul că este cel mai streamuit festival din Brazilia, subliniind conectarea dintre cultura latină cu comunitatea globală a muzicii dance. Pe lângă muzica bună, sângele argentinian adaugă o intensitate unică experienței Ultra Buenos Aires.


Asia: Sunburn Festival, India
Sunburn are loc pe plajele din Goa, India. Printre headlinerii care au urcat pe scenă aici se numără Swedish House Mafia, Martin Garrix, Tiësto, Avicii și Armin van Buuren. Originar centrat pe muzică comercială EDM, Sunburn a evoluat, oferind acum o varietate de genuri muzicale, inclusiv drum and bass, trap, electronic, trance, hardstyle și techno. Sunburn este, de asemenea, cunoscut ca un festival accesibil, devenind astfel o opțiune populară pentru studenți.


Africa: Ultra South Africa, Johannesburg
Pregătindu-se pentru cea de-a noua ediție, festivalul atrage din nou o audiență globală cu un line-up de top. Anul acesta, printre headlinerii internaționali se numără Skrillex, Afrojack, Steve Aoki, Vintage Culture și W&W, dar Ultra South Africa punee accent și pe talentul local, având invitați precum League DJz și Shimza.
Cu o producție dinamică și o experiență audiovizuală de înaltă calitate, Ultra South Africa promite o experiență de neuitat care reflectă esența brandului global Ultra, evidențiind în același timp peisajul cultural unic al Africii de Sud.


Australia: Lost Paradise
Lost Paradise este un festival unic situat pe un domeniu impresionant, întind pe mai multe de 120 de hectare în Australia, care include un pârâu, păduri înconjurătoare și puncte de belvedere vaste.
Printre headlinerii ediției din 2024 se numără Flume, Foals, Basement Jaxx, PNAU, Bicep, Carl Cox, Jayda G, Barry Can`t Swim și Overmono. Festivalul este cunoscut pentru pasiunea sa față de natură și sustenabilitate, atrăgând un public alternativ.


On Air
Acum
Drake, SZA - Slime You Out (Samson remix)
A fost
EVERYTHING BUT THE GIRL - Missing (DJ Criswell remix)
Noutăți
miami-gallery-2019-32-1600x1066
WhatsApp Image 2024-05-31 at 18.43.58
WhatsApp Image 2024-05-30 at 18.16.12

Partenerii noștri

DIGI SPORT
Ion Țiriac, lovitură în 2024: e din nou cel mai bogat român! Ce avere are

Ion Țiriac, lovitură în 2024: e din nou cel mai bogat...

FILM NOW
Ce crede Russell Crowe despre „Gladiator 2”: "E puțin inconfortabil". Mărturisirile neașteptate ale starului

Ce crede Russell Crowe despre „Gladiator 2”: "E puțin...

DIGI WORLD
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai ales pentru cei cu exces de greutate

Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru...

DIGI ANIMAL WORLD
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a...

DIGI LIFE
Schimbările climatice au cauzat, în medie, 26 de zile suplimentare de căldură extremă, în ultimul an. Cele mai afectate 5 țări

Schimbările climatice au cauzat, în medie, 26 de zile...

PE ROZ
Momentul când Halle Berry este ajutată de stilista să se dezbrace. Detaliul care a fost imediat observat de fani: „S-a văzut tot”

Momentul când Halle Berry este ajutată de stilista să...

Vizual comunicat_FilmNOW_Recomandările lunii mai

Film Now întâmpină vara cu povești neconvenționale...

Vizual Comunicat 1600x900-100

Peste 280 de #oameniDIGI s-au alăturat unui nou...