Ce impact are cu adevarat muzica asupra noastra. BadassDJ X DanceFM

pexels-photo-374760

Cu volumul dat la maxim. Cu castile in urechi. Cu ringul de dans plin. Cu cele mai tari betii la festivaluri. Toate aceste momente raman cu noi sub forma unor amintiri, fiind acompaniate pe fundal de sunete. Muzica.

Muzica joaca un rol esential in viata noastra, caci inca de cand ne nastem suntem inconjurati de ea. Muzica ne ajuta sa spargem niste bariere care ne pot tine pe loc, de la invatat mult mai usor, la faptul ca reusim sa trecem peste situatii nasoale sau sa traim din plin situatii foarte misto. Cert este ca oricat de mult am incerca sa traim fara sunete imbinate intr-o melodie, fara frecvente sincronizate, fara ritm si fara versuri, credem ca am ajunge sa fim pur si simplu teleghidati de liniste.

Undeva in subconstientul nostru se produce un fenomen destul de ciudat si fantastic in acelasi timp. Anumite parti ale creierului se activeaza atunci cand anumite frecvente sunt transmise in zonele respective, iar reactia acestora se realizeaza prin largirea razei de receptivitate. Devenim mai deschisi, procesam informatia mai rapid. Visam cu ochii deschisi, cum s-ar spune. Corpul nostru se lasa purtat de sunete si ne miscam fara rationament, chiar daca primul instinct este sa credem ca stim exact ce miscare urmeaza sa facem. Insa, exista o parte destul de importanta in tot acest schimb de energie cu muzica, si anume conectorii.

Conectorii sunt artistii, cei care prin voce sau productie reusesc sa ne ofere muzica. Ce se intampla dincolo de toate astea? Tot ceea ce transmite un artist este de fapt de multe ori perceput de creier ca fiind povestea ta, indiferent daca vorbim aici despre: o melodie de iubire, o melodie trista, una vesela, una nebuna, una foarte catchy si comerciala, una fara vocal etc. Asta pentru ca, daca ai analiza toate piesele tale preferate, cu siguranta ai putea sa le asociezi cu anumite momente cheie din viata ta. Dar ce se intampla cu artistii? Asta nu avem de unde sa stim, dar avem cateva exemple care ne dau semne foarte clare: Mac Miller, Amy Winehouse, Tupac, Aaliyha si multi altii. Sunt oameni care trec prin tot felul de emotii si stari, care vor sa ajunga prin muzica lor la oamenii care trec prin exact aceleasi etape. Ce impact are asta asupra noastra?

Am putea spune ca acesti conectori au impact direct asupra comportamentului si perceptiei noastre. Spre exemplu, cu siguranta ca ai simtit o mica urma de durere sau suferinta atunci cand ai ascultat o melodie trista de-a lui Mac Miller, iar probabil ca daca citeai dincolo de versuri si ascultai activ, ti-ai fi dat seama instant de etapa nasoala prin care trecea artistul. Probabil ca daca acea melodie iti placea super mult sau pur si simplu iti rasuna in casti sau in boxa la un moment dat, este pentru ca ai asociat-o si cu ce traiesti sau ai trait la un moment dat. Deci da, suntem de parere ca in ziua de azi, artistii au impact foarte mare asupra noastra, caci in tot acel proces de activare a zonelor din creier care ne ghideaza, muzica dicteaza totul: pitch-ul, harmony-ul, versurile, bass-ul, tot. Fiecare reprezinta un element care alcatuiesc o poveste, iar fiecare etapa a unei povesti te trece prin diferite emotii.

Indiferent de ce muzica asculti sau unde o asculti, probabil ca simti si tu asta. Probabil ca macar o data te-ai transpus in pielea acelui persona care parca iti canta tie. Suntem de parere ca la fel cum muzica joaca adesea rolul unui terapeut pentru noi, la fel este si pentru ei. Uneori, se poate ca impactul sa nu fie unul neaparat constructiv, ceea ce ne ridica multe semne de intrebare. Dar pentru cei care fac muzica din suflet, cu siguranta mesajul transmis va ajunge in castile oamenilor potriviti, la momentul potrivit.

Articol preluat de pe BadassDJ
FB: https://www.facebook.com/badassdj/
IG: https://www.instagram.com/thebadassdj/

On Air
Acum
Andor Gabriel, Indra - Hoy
A fost
JAMIE WOON - Night Air (Robert Georgescu and White Remix)
Noutăți
WhatsApp Image 2024-07-18 at 14.08.21
WhatsApp Image 2024-07-15 at 13.48.22
image

Partenerii noștri

DIGI SPORT
Gigi Becali nu l-a vrut titular și a ”explodat” în direct: ”Te dai șmecher? Făcea pe interesantul”

Gigi Becali nu l-a vrut titular și a ”explodat” în...

FILM NOW
Russell Crowe, dezvăluiri despre cum s-a schimbat viața lui după divorțul de Danielle Spencer: „Am devenit un destrăbălat!”

Russell Crowe, dezvăluiri despre cum s-a schimbat...

DIGI WORLD
Un campion la mers pe sârmă a traversat Strâmtoarea Messina pe o coardă de nici 2 cm lățime. A parcurs 3,6 km

Un campion la mers pe sârmă a traversat Strâmtoarea...

DIGI ANIMAL WORLD
Momentul inedit când două zebre se bat pentru a avea acces la apă. Imaginile sunt virale pe internet

Momentul inedit când două zebre se bat pentru a avea...

DIGI LIFE
Acropola din Atena lansează un sistem de vizite private pentru suma de 5.000 de euro

Acropola din Atena lansează un sistem de vizite...

PE ROZ
Atitudine de femeie fatală, rochie transparentă și decoltată, as în arta seducției. Mădălina Ghenea, din nou în prim-plan

Atitudine de femeie fatală, rochie transparentă și...

colaborari in muzica dance

Colaborări epice în muzica dance

Vizual comunicat_FilmNOW_ Recomandările lunii iulie

În iulie, Film Now concentrează suspansul în pelicule...