Pitch Control: Programul de mentorat care isi propune sa ajute noul val de artisti de muzica electronica din Romania

DSC01182-720x430

Prima editie a programului de mentorat pentru DJii si producatorii de muzica electronica, Pitch Control, a adunat pentru 5 zile la Atra Doftana, 10 tineri artisti, in cadrul unui training intens de productie muzicala, DJing, management si business.

In cadrul Studio Sessions, Ernesto Ferreyra a tinut sesiuni de productie muzicala, atat individuale si de grup. Fiecare participant a avut oportunitatea de a lucra in mod direct cu acesta pe piesele produse de catre ei, de la structurare la sound design, mix & mastering si utilizarea diferilor software-uri care sa ii ajuta sa isi imbunatateasca productiile. Mentorul a impartasit cu ei sfaturi legate de procesul de lucru in studio, tehnicile si echipamentele de care acestia se pot folosi pentru ca piesele produse sa ajunga la forma dorita. Fiecare beat, sequence si loop, fiecare efect, kick si bass au fost urmarite indeaproape de Ernesto Ferreyra, iar participantii au lucrat intens la piese aplicand feedback-ul acestuia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mixing Sessions a reprezentat partea fun a programului: camerele au fost echipamente cu setup-uri de top pentru DJing, iar una dintre salile locatiei a fost transformata intr-o scena privata unde au avut loc sesiuni de back 2 back intre artisti si music digging intr-o colectie de vinyl-uri. Ernesto Ferreyra a punctat cu fiecare participant in parte tehnicile de mixing, selectia pieselor si lucrurile importante pe care orice artist trebuie sa le aiba in vedere atunci cand mixeaza la un eveniment.

 

Pitch Sessions presented by DjSuperStore a adus in fata participantilor oamenii cheie din industria internationala, care sa ii ajute sa atinga urmatoarele etape din carierele lor. Ralf Kollmann, fondatorul Mobilee Records, unul dintre primele label-uri din industria muzicii electronice care a lansat artisti consacrati, le-a vorbit tinerilor DJi despre strategiile de abordare a label-urilor si a A&R-ilor. Leo Duarte, Booking Agent in cadrul agentiei Artist Alife si tour manager pentru superstarul Locodice, a oferit insight-uri legate de self-management si importanta procesului de promovare de la inceputul carierei. Benni Windelband, Booking Manager la Cocoon, agentia celebrului DJ de techno Sven Vath, si Co-Fondator al hub-ului de muzica BE9, a parcurs impreuna cu participantii toti pasii prin care un artist poate ajunge sa fie semnat de catre un agent de booking. Ernesto Ferreyra s-a alaturat si el sesiunilor cu un panel in care a vorbit despre evolutia muzicala a unui artist, de la identitate la directia sound-ului, de la imagine la sanatate fizica si psihica.

Citeste si: ICEE.Fest 2019

,,Activitatea noastra de zi cu zi este pentru ei, iar programul a reprezentat un next step care sa ii ajute sa isi transforme pasiunea in business. Industria de DJing se schimba constant, iar noi trebuie sa fim aproape de noul val de artisti si sa le oferim sustinere prin toate modalitatile posibile. Pitch Control imbina atat partea care tine de muzica, cat si partea de business, cu mentori care participa activ la procesul de evolutie a industriei de muzica electronica la nivel international”- Robert Graur, fondator Pitch Control si DjSuperStore.

 

In afara sesiunilor participantii au avut la dispozitie echipamente de productie in studio si echipamente de mixat in fiecare camera. Ernesto Ferreyra, DJ si producator la Cadenza Records si owner al propriului label Loosen Up, a fost mentorul care i-a ghidat pe cei 10 participanti in arta productiei si a mixing-ului. In cadrul sesiunilor din studio, participantii au avut posibilitatea de a invata noi tehnici de constructie, structurare, sound design, mixing si mastering chiar de la artist. Totodata, acestia au interactionat si in cadrul sesiunilor de mixat, unde artistul a impartasit sfaturi cu privire la selectia pieselor, DJing si atitudinea din spatele pupitrului.

,,A fost o experienta de neuitat. Pentru mine a fost un exchange. Si eu am invatat de la ei. M-am intors la citit carti si la invatat ca sa le pot oferi sfaturi cat mai personalizate. Sunt tineri care au cunostinte si resurse pe care eu nu le aveam cand mi-am inceput cariera. Tehnicile lor si creativitatea sunt cele care ii vor face sa aduca schimbari in scena locala. In plus, au reusit sa formeze relatii de prietenie si sa schimbe pareri, idei, sfaturi”-Ernesto Ferreyra, DJ si producator la Cadenza Records

In urma Pitch Control, participantii vor beneficia de suport constant atat din partea programului, cat si a mentorilor. Urmatoarea editie Pitch Control va avea loc pe 14-19 septembrie, la Atra Doftana.

Website: www.pitch-control.net

Facebook: www.facebook.com/pitchctrl

Instagram: www.instagram.com/pitchctrl


On Air
Acum
BLACK COFFEE, DAVID GUETTA - Drive (radio edit)
A fost
Alex Wann - Peperuke (feat. Nes Mburu)
Noutăți
WhatsApp Image 2024-07-18 at 14.08.21
WhatsApp Image 2024-07-15 at 13.48.22
image

Partenerii noștri

DIGI SPORT
FOTO Grandios! Cum și-a făcut apariția delegația României pe Sena, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

FOTO Grandios! Cum și-a făcut apariția delegația...

FILM NOW
Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă face parte din viața ei!”

Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima...

DIGI WORLD
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită

Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol...

DIGI ANIMAL WORLD
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii

Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii...

DIGI LIFE
Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70

Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al...

PE ROZ
Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”

Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a...

colaborari in muzica dance

Colaborări epice în muzica dance

Vizual comunicat_FilmNOW_ Recomandările lunii iulie

În iulie, Film Now concentrează suspansul în pelicule...