Setul unui DJ trebuie să fie perfect?

perfect_illo

Toată lumea iubește tranzițiile ușoare, dar nu sunt întotdeauna elementele finale ale unui set bun. Așadar, vă întrebam și noi: Trebuie setul unui DJ să fie “perfect”?

Iată câteva povești din partea editorului Mixmag.

Villalobos este un magician din spatele punților. În timpul unui set de festival, el se mișcă atât de liber încât crezi că o epavă ar putea fi chiar după colț în orice moment, totuși, îl strânge strălucit, pentru a oferi un spectacol uimitor de muzică de dans captivantă și axată pe ritm. Trece prin piese atât vechi, cât și noi, ducând mulțimea într-o excursie sonică. Dansăm la fel de tare precum am dansat vreodată. Având în vedere acest lucru, noțiunea de perfecțiune devine complet supraevaluată. Este vorba despre experiența în ansamblu care face ca un set de DJ să fie grozav, nu?

Este de înțeles că, dacă un DJ primește o sumă considerabilă, trebuie să aibă abilitățile necesare pentru treceri line, dar privind îndeaproape, setul unui DJ reprezintă mult mai mult decât potrivirea beat-urilor. Muzica este punctul principal și vedeta experienței, iar asumarea unor riscuri poate influența un mix. Aceste riscuri generează un set original și real. Pentru Antal, șeful Rush Hour, un artist care oferă o colecție eclectică de muzică cu fiecare spectacol, aspectul tehnic este evident important, dar mai degrabă decât să se bazeze pe mixuri perfecte, selecția pieselor preia conducerea.
Ceea ce mulți oameni iubesc la seturile lui Antal este improvizația, fluxul liber și selecția unică de piese. Acestea sunt aspectele care l-au făcut unul dintre cei mai buni producători din house, funk, disco și diverse stiluri mondiale din istoria recentă. Abilitatea sa de a săpa adânc în trecut, în timp ce este în armonie cu viitorul, i-a adus un mare respect în jurul industriei. Capacitatea sa de potrivire si tranzitie lina a beat-urilor nu este neapărat cartea sa de vizită.

Într-o notă similară, legendarul DJ și producător John Digweed a abordat modul în care abilitatea de a efectua un mix perfect este doar jumătate din luptă: „Potrivirea beat-ului este doar o parte din a fi DJ, selecția pieselor și abilitatea de a citi mulțimea sunt la fel, dacă nu chiar mai importante”.

Cei mai buni DJ din lume au pachetul complet, pot trece beat-uri perfecte, selecția pieselor lor este genială și știu cum să construiască și să elibereze tensiunea pentru a ridica mulțimea. Unele abilități pot fi învățate, dar selecția pieselor pare să fie una rafinată și unică pentru fiecare persoană, dezvăluind cine este cu adevărat un artist.

Articolul integral aici: https://mixmag.net/feature/does-a-dj-set-have-to-be-perfect/


On Air
Acum
Andor Gabriel, Indra - Hoy
A fost
JAMIE WOON - Night Air (Robert Georgescu and White Remix)
Noutăți
WhatsApp Image 2024-07-18 at 14.08.21
WhatsApp Image 2024-07-15 at 13.48.22
image

Partenerii noștri

DIGI SPORT
Gigi Becali nu l-a vrut titular și a ”explodat” în direct: ”Te dai șmecher? Făcea pe interesantul”

Gigi Becali nu l-a vrut titular și a ”explodat” în...

FILM NOW
Charlize Theron, în prag de 49 de ani, și-a arătat picioarele perfecte într-o rochie șic, extrem de scurtă. Eleganță și senzualitate

Charlize Theron, în prag de 49 de ani, și-a arătat...

DIGI WORLD
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită

Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol...

DIGI ANIMAL WORLD
Momentul inedit când două zebre se bat pentru a avea acces la apă. Imaginile sunt virale pe internet

Momentul inedit când două zebre se bat pentru a avea...

DIGI LIFE
Acropola din Atena lansează un sistem de vizite private pentru suma de 5.000 de euro

Acropola din Atena lansează un sistem de vizite...

PE ROZ
Atitudine de femeie fatală, rochie transparentă și decoltată, as în arta seducției. Mădălina Ghenea, din nou în prim-plan

Atitudine de femeie fatală, rochie transparentă și...

colaborari in muzica dance

Colaborări epice în muzica dance

Vizual comunicat_FilmNOW_ Recomandările lunii iulie

În iulie, Film Now concentrează suspansul în pelicule...